Print

 

За све заинтересоване чланове клуба али и оне који то тек треба да постану, у заједнички организованој акцији  са "Победом" водимо Вас на 8-омартовски излет до суседне Румуније и Бање Херкулане. Акција ће бити изведена у дане викенда од петка 09, до недеље 11, марта ове године. Потребно је да се јавите организатору акције на приложени број телефона и договорите се о свему како је предвиђено.

Програм акције :

- петак, 09. марта :

Полазак са паркинга у Скерлићевој у . Доћи 15-ак минута раније ради путних формалности.

Путује се преко Пожаревца и дуж Ђердапске клисуре до Кладова. Тамо нас чекају домаћини на овој акцији, планинари Кладова. Прелазимо границу и одлазимо до Града Турн-Северина у краћи обилазак. Наставак пута до Бање Херкулане. Смештај у два хотела где су и смештај и храна на високом нивоу. Вечерња шетња Бањом. Дружење.

 - субота, 10. марта :

Након доручка (шведски сто) полазимо на целодневни обилазак румунске стране Ђердапске клисуре. Обилазе се град Оршава, манастири Свете Ане, Мраконија и Водице и пешачимо до Видиковца Алмашулуј одакле се пружа велелпан поглед на клисуру. Наравно видећемо и лик Децебала у стени. Вечерње дружење.

- недеља, 11. марта :

Након доручка (шведски сто) крећемо на успон обележеном стазом до једне од знаменитости Бање, до Белог крста на висину 550 метара. За ову шетњу ће бити потребно око 3 сата лагане шетње. По повратку са туре идем у још један обилазак бање. Повратак, паковање, опраштање са домаћиним и полазак ка граници. Након Кладова полазак за Београд. Очекујуће време доласка у Београд не пре 22:00 сата.

Потребна планинарска опрема сходно временској ситуацији за дане акције.

Храна обезбеђена - два доручка и две вечере у смештајном објекту.

Цена учешћа на овом излету је 75 евра

Са собом понети важеће планинарску књижицу са плаћеном чланарином за 2018.г., важећи пасош, здравствену књижицу. Обавеза је да имате и уплаћено путно здравствено осигурање. Исто морате сами да регулишете до дана поласка на пут. Приликом пријаве доставити копију пасоша и обавезно уплатити део цене акције како би резервисали место. Број учесника акције је одређен и ограничен.

водич МР Глоцки

064 / 992 – 46 - 45