Print

 

Полазак: 10.07.2017.године у 07ч са аутобуске станице у Пожаревцу.

Повратак: 04.08.2017.године до 18ч на аутобуску станицу Пожаревац.

Превоз: аутобус, авиони, транспортни камион.

Смештај: хостели, хотели, базни камп, шатори.

Исхрана: из ранца, по хостелима, хотелима у базном кампу.

Опрема: Сходно успонима на великим висинама. Детаљан списак опреме биће прослеђен учесницима експедиције.

Документа: биометријски пасош,здраствена књижица,планинарска књижица.

План:

1.дан-Путовање аутобусом до београда,а затим до аеродрома”Никола Тесла”. Лет од Београда до највећег Турског града Истамбула(трочасовни лет), где се усмеравамо ка главном граду Киргистана Бишкеку.

2.дан-Долазак у Бишкек у раним јутарњим часовима ((седам сати лета авионом)(Бишкек у односу на Пожаревац +5х)).На аеродрому завршавамо папирологију око виза. Смештај у хостелу у Бишкеку. Слободан дан у главном граду Киргистана. Као група идемо и нема раздвајања. Ноћење у хостелу.Заштитни знак Киргистана

3.дан-У јутарњим часовима лет из Бишкека за највећи град јужне покрајине-град Ош. У Ошу се укрцавамо у камионе који нас возе у нацинални парк Памир на самој граници са Таџикистаном.Смештај у базном кампу. Камп је добро опремљен,има кухињу,заједничке просторије за дружење. Завршавамо све неопходне административне послове и одмарамо. Камп је смештен на висини од 3600 мнв.

4.дан.-Успон на један од оближњих врхова са циљем аклиматизације.Повратак у базни камп и одмор.

5.дан.-Успон са делом опреме до кампа ц1. Успон је доста напоран јер је у таласима са висином(мало горе,па мало доле).Камп је на око 4300 мнв.Кратко задржавање у кампу ц1,а затим спуст до базног кампа. Ноћење.

6.дан-У раним јутарњим часовима са остатком опреме крећемо ка кампу ц1. Лаганим темпом,то је наш данашњи циљ.Долазак у камп ц1,који се налази на леднику.Одмор у кампу и ноћење.


 

 

 


Кретање наше је обележено црвеном испрекиданом линијом

 

7.дан- У јутарњим часовима крећемо ка кампу ц2, који се налази на висини преко 5000 мнв. До њега треба проћи велики број ледничких пукотина.Са нама носимо и део опреме.По доласку у камп ц2 остављамо опрему и после предаха, враћамо се у камп ц1. Одмор и ноћење.

8.дан-одмор у кампу ц1 јер у следећим камповима су оскудни услови.

9.дан-У јутарњим часовима са остатком опреме крећемо ка кампу ц2. У поподневним часовима долазак у камп ц2 који је доста оскуднији од кампа ц1 и базног кампа. Одмор и ноћење.

10.дан- У јутарњим часовима са делом опреме крећемо ка кампу ц3. У поподневним часовима стижемо у камп,где остављамо опрему и после предаха,силазак до кампа ц2. Одмор и ноћење. 

11.дан- У јутарњим са остатком опреме крећемо ка каму ц3. Пре кампа ц3 излазимо на превој где десно ста за води на врх Раздељњаја 6148 мнв али ми идемо лево ка кампу ц3 где стижемо поподне. Одмор и ноћење. 

12.дан- У раним јутарњим часовима са делом опреме крећемо ка кампу ц4. Гребенска тура, без још видљивог врха. У поподневним часовима стижемо у камп ц4. Подижемо шатор, остављамо део опреме,одмарамо и након тога силазак до кампа ц3. Одмор и ноћење. 

13.дан- У раним јутарњим часовима са остатком опреме крећемо ка кампу ц4.У поподневним часовима стижемо у камп, следи одмор за сутрашњи завршни успон на врх Лењин висок 7134 мнв. Камп ц4 је приближно на висини од 6700 мнв.

14.дан- У раним јутарњим часовима крећемо на завршни успон само са неопходном опремом. У раним поподневним часовима очекивани је излазак на врх Ибн Сина 7134 мнв, нама познат као пеак Лењин 7134 мнв. Видик са врха је незабораван и далеко досеже. Након фоткања на врху, јер ако немате фотку,то је као да нисте ни били на врху!!! Повратак у камп ц4. Одмор и ноћење.


врх Лењин 7134 мнв

 

15.дан- У раним јутарњим часовима крећемо ка кампу ц3. У раним поподневним часовима стижемо у камп ц3. Одмор и ноћење.

16.дан- У раним јутарњим часовима само са неопходном опремом крећемо ка врху Раздељњаја 6148 мнв.Око поднева смо на врху. Повратак у ц3, одмор и ноћење.

17.дан- У раним јутарњим часовима са свом опремом спуст иy кампа ц3 у камп ц2. У поподневним часовима смо у кампу ц2. Одмор и ноћење.

18.дан- У раним јутарњим часовима из кампа ц2,крећемо ка кампу ц1 где стижемо у поподневним часовима. Одмор и ноћење.

19.дан- У раним јутарњим часовима из кампа ц1 се спуштамо до базног кампа. У поподневним часовима смо у базном кампу. Одмор и ноћење.

20.дан- Паковање ствари и опреме и трансвер камионима до Оша. Смештај у хостелу и одмор. Обилазак центра града.

21.дан- Лет авионом од града Ош до главног града Киргистана Бишкека. Смештај у хостелу.

22,23,24дан-Уколико не искористимо три резервна дана на планини, обилазак Бишкека и његове околине.

25.дан- Лет авионом из Бишкека за Истамбул а затим лет из Истамбула за Београд. Од Београда до Пожаревца бусом.

26.дан-Пожаревац

Цена акције: 1600е (превоз+смештај+дозволе+трошкови организације).Акција ће бити реализована са минимум 6 планинара(ја+пет планинара).Пријаве најкасније до 31.03.2017.године.

Темпо плаћања 1.рата до краја јануара-300е,2.рата до краја фебруара 300е,3.рата 200е до краја марта,4.рата 200е до краја априла,5.рата 200е до краја маја,6.рата 200е до краја јуна и 7.рата од 200е приликом поласка на пут.

Аутобиографија организатора: Водич великог броја акција у ПК Вукан од 2011.године.Близу 1000 планинара је узело учешће на акцијама,од чега су неколико организоване великим аутобусима.Завршен и летњи и зимски алпинистички течај,тренутно звање алпиниста приправник.Велико високогорско искуство,са преко 100 врхова испењаних преко 2000 мнв,као и неколико преко 3000 мнв....... 

Сви учесници на акцији потписују изјаву о одговорности која се може преузети овде!

Акција се изводи по правилнику о безбедности у извођењу планинарских активности.

Организатори:

Зоран Павловић

телефон: 063/83 84 888 и 060/ 0 556 536

Тихомир Војновић

Телефон: 064/10-217-01