07.08. 2020.г. Невидео и Боботов кук (Тихомир Војновић)

07.08. Петак. Полазак у 20:00 часова из Скерлићеве минибусом.

08.08. Субота.У раним јутарњим сатима стижемо у кањон реке Комарнице, на улаз кањона Невидео и припремамо за улазак у кањон у 10.00 ч. Пролазак кроз кањон траје између 5 и 7 сати у зависности од околности. По завршетку туре враћамо се на паркинг и комбијем се возимо у логор где и ноћимо.

09.08. Недеља. Устајање у 6.00 ч, паковање и у 6.30 ч полазимо.

Група А

Минибус нас довози до превоја Седло испод Боботовог кука одакле почиње успон. Подразумева се да су учесници у стању да до врха дођу до 12.00.  Планирани повратак до Седла је 14.00 и том термину је прилагођен и сам успон.

Група Б

Алтернатива успону је одлазак на Црно језеро или шетња по Жабљаку.

Полазак за Београд је планиран за 14.00 ч. По плану, требало би да у Београд стигнемо до 23.00 ч.

У случају да нема заинтересованих за успон, уместо на Седло крећемо ка Ђурђевића Тари. Тамо би кањон Таре прешли са Зиплаином а цена овог авантуристичког преласка је 10 евра. Снимак направљен приликом претходног преласка можете погледати овде:

https://www.youtube.com/watch?v=Q1jqvBmzIow&feature=youtu.be

Опрема : шатор, врећа за спавање, подметач,( ронилачко одело и заштитну опрему обезбеђује организатор) и лични прибор. Храна из ранца.

Пријава уз аконтацију од 30,00 евра на припремној вежби.

Напомена

Сви учесници пролазе припремну вежбу у којој се упознају са опремом која би се могла користити у одређеним околностима. Учесници су упознати са чињеницом да је тура и озбиљна и захтевна и потписују изјаву одговорности. У случају одустајања је неопходно наћи одговарајућу замену јер се аконтација не враћа. Ако метролошка прогноза буде лоша, акција се помера за недељу дана. У зависности од временских услова и других околности које би утицале на регуларан ток извођења акције, водич има ПРАВО измене плана ради заштите живота и здравља учесника  планинарске акције.

Учесници су обавезни да водича пре туре обавесте о свим проблемима здравствене и друге природе који би могли утицати на пролазак. Обавезa сваког учесника je да понесе планинарску књижицу оверену за текућу годину. Снимак из претходних година где се може стећи утисак о начину проласка се може погледати овде:

https://www.youtube.com/watch?v=3Ct6j59_JzA

Заштитна опрема се изнајмљује за 10 евра а цена ће бити одређена на бази броја учесника акције. У случају мањег броја учесника, ангажоваће се мање возило а цена ће бити минимално већа. Цена обухвата трошкове превоза, таксе за општину Шавник и организационе трошкове. У цену нису урачунати трошкови улазнице у Н.П. Дурмитор као и зиплаин.

Вођа акције:  Тихомир Војновић

тел. 064/10-217-01

меил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Контакт

 

тел.1: +381 64 10 217 01
тел.2: +381 64 992 4645

 

 

Тренинг сала у Железнику